Duurzaamheid van de technologie - case study

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de structurele integriteit van een gebouw gemaakt van SIP-panelen aanzienlijk beter is dan een traditioneel Houtskelet huizenbouw in termen van weerstand tegen compressie, buigsterkte en verhoogde belastbaarheid.
Sinds hun oprichting en toepassing in 1930 (inclusief huizen gebouwd door Frank Lloyd Wright), zijn SIP-panelen onderworpen aan vele uitgebreide tests, ook door externe instellingen.
Ze bleken een beter alternatief te zijn voor traditionele framestructuren: 2x4 of 2x6, of zelfs blokken van polystyreenblokken, ongeacht het type isolatie: glasvezel, cellulose of geblazen isolatie met schuim dat wordt gebruikt in muren of daken.
Als laboratoriumtests niet genoeg bewijs voor iedereen zijn, zijn er een massa voorbeelden van huizen in SIP-technologie, die al vele jaren staan ​​zonder enige schade aan de structuur of de verzwakking ervan.
Bovendien overleefden veel huizen in SIP-technologie aardbevingen en orkanen in regio's waar huizen in andere technologieën volledig zijn vernietigd.
Het vermogen van gebouwen om te overleven in SIP-technologie tegen een krachtige natuurkracht is waarschijnlijk het beste bewijs van hun ultieme duurzaamheid.

Hier zijn slechts enkele voorbeelden:
  Japan 1995
7 januari 1995.
De aardbeving met 7.3 op de schaal van richter trof het Japanse eiland Awaji bij de stad Kobe.
In die tijd werden 6.434 mensen gedood, waarvan maar liefst 80% werd verpletterd door meubels of puin van huizen.
Dit was voornamelijk te wijten aan het feit dat veel structuren niet waren voorbereid op verhoogde seismische bewegingen.
Ze voldeden niet aan de strenge  normen die in 1981 werden ingevoerd, volgens welke je in Japan alleen schokbestendige huizen kunt bouwen (welke niet als kaartenhuizen zouden instorten).
Het is in Japan dat ongeveer 10% van alle schokken in de wereld plaatsvindt.
Toen de SIP-technologie in de jaren 90 de reputatie kreeg van een extreem sterk bouwsysteem, besloot een toenemend aantal Japanners om huizen te kopen en te bouwen van SIP-panelen van Amerikaanse fabrikanten.
Er is gedocumenteerd dat tijdens de aardbeving in 1995 zes huizen met drie verdiepingen in SIP-technologie zich gevonden tussen 10 en 20 mijl van het epicentrum.
Alle zes huizen, in tegenstelling tot de omliggende gebouwen, overleefden sterke schokken zonder schade aan de constructie, en hun bakstenen gevels en stucwerk bleven intact. 
Na dit evenement besloot de woningdivisie van Taisei Corporation om een ​​contract te tekenen met leveranciers van SIP-panelen in de VS. Om Yasuhiro Morita, general manager van de woningafdeling van Taisei Corporation, 1998 te citeren: "Zelfs nieuwe huizen in het gebied, gebouwd volgens strikte normen, hebben de testen niet doorstaan ​​in vergelijking met SIP-panelhuizen.
Dus besloten we dat het het juiste moment was om SIP-panelen naar Japan te brengen."

USA 1998
Foto: AFM Industries Team
Op 20 maart 1998 Ontstond er een tornado in Clermont, Georgia, VS.
Tijdens de tornado werden 27 huizen in traditionele technologie volledig verwoest.
Alleen het huis gemaakt van SIP-panelen bleef zo goed als intact.
Alleen de dakspanen op het dak en 25 bomen rondom het huis leden er onder
- de structuur van het gebouw bleef onaangetast.

Met de Foto inzet van het zelfde:  http: // www.superiorwalls.com.au/ de sys- tem /  ​
Louisiana, jaar 2008.
orkaan Ike.
Huis in SIP-technologie, is de enige die in het gebied, overleefde winden van 230 km/u.
De overgebleven huizen werden weggevaagd van de aardbodem. 

Amundsen Scott ​
Foto:  http: // www.southpolestation.com/ 
Zuidpool onderzoek station
SIP's worden ook gebruikt voor de bouw van faciliteiten in het extreme, zoals de meest zuidelijke Amerikaanse wetenschappelijk onderzoek station Amundsen Scott en DASI Satellite.
Snelle montagetijd en hoge isolatie van SIP-panelen  zijn de belangrijkste factoren die hebben besloten dat het station met een totale oppervlakte van 5.500 m² is gemaakt in deze technologie.
98% van het Antarctische gebied wordt bedekt door een poolijs met een gemiddelde dikte van 1,9 km.
Het is ook het koudste, droogste en meest winderige continent.
De gemiddelde jaarlijkse luchttemperatuur op de locatie van het station is -49,3 °C.

USA 2002
foto:  http://www.acmepanel.com
Een echtpaar besloot om een ​​huis met twee verdiepingen te bouwen met SIP-panelen vanwege hun duurzaamheid en energie-efficiëntie.
Op een avond werd het paar door vreselijk lawaai wakker.
Het was een tornado die op weg was naar hun huis.
Gelukkig bleek dat het huis, in tegenstelling tot anderen in het gebied, de wind overleefde met een snelheid van bijna 320 km/u en bijna intact bleef.
De enige schade was twee gebroken ramen in de ramen.
USA, 2008
Officieel dealer voor de Benelux
Meer dan 25 jaar ervaring in de productie van composietmaterialen en eigen gepatenteerde ontwikkeling van innovatieve producten vormden de basis voor de oprichting van windox-duurzaam  in 2004.
Meer over het bedrijf
© Copyright Windox-duurzaam.nl Alle rechten voorbehouden
Uw woning casco in korte tijd geplaatst
Energie-efficiënte constructie systemen
"Stikstofarm bouwen""H-block versus sip""H-block""Soorten panelen""Isolatie-waarden""Nieuws""Partner worden""Contact"
Partner van