Thexpan wand- en daksandwichpanelen
Thexpan®  is een groep producten op basis van een thermodynamisch sandwichpaneel.
Deze fungeren als een dak of wand  gemaakt van een sandwichpaneel.
Het is de enige patentbeveiligde oplossing op de markt die een sandwichpaneel combineert met een warmtewisselaar, waardoor een modern bouwmateriaal ontstaat.
Sandwichpanelen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt - ze zijn een solarium, een zelfdragend dak en kunnen ook de lagere energiebron van de warmtepomp zijn.
Allemaal dankzij externe en interne leidingen.
Door deze combinatie van de plaat met de warmtecollector kunt u de investerings- en bedrijfskosten van de investering verminderen.
Thexpan® sandwichpanelen  worden gebruikt in en op woningen, residentiële en industriële gebouwen.
Thermodynamisch Thexpan® sandwichpaneel is het enige wand- dak- paneel ter wereld welke kan worden gebruikt als een voedingsbron voor warmtepompen.
Dak-sandwichpanelen of een wand-sandwichpaneel zijn een hybride van beschermende bouwmaterialen en uiterst efficiënte warmtewisselaars.
Het sandwichpaneel bestaat uit twee dekbladen, koperen warmtewisselaarbuizen en polyurethaan thermische isolatie.
Wat belangrijk is, de buizen worden direct onder het dek geplaatst, een- of tweezijdig, zodat ze zoveel mogelijk warmte ontvangen of afstaan.
De wand van het sandwichpaneel en het plafond kunnen worden verwarmd of gekoeld.
Zonne- en geothermische energie garanderen een vermindering van de bedrijfskosten van de faciliteit - zonnewarmte wordt omgezet in bruikbare warmte en in de warme maanden is er in de ruimten geen extra airconditioner nodig.

De absorberende variant van het sandwichpaneel heeft naast de ommanteling twee basisfuncties:
1. ontvangst van "warmte" van externe muurpanelen en/of daken die worden verwarmd door zonnestralen,
in de winter
2. "warmte" geven aan de externe panelen van muren en/of daken.

Dankzij dit is het mogelijk om energie op te doen van de zon om in de zomer warm water te krijgen of het dak in de winter zelfs sneeuw vrij te maken, dankzij de samenwerking met een grondwarmte wisselaar.
De verwarmingsvariant van het sandwichpaneel heeft , naast de beschermende functie, twee basisfuncties:
1. Geeft "warmte" aan de interne platen van muren en / of daken,
2. Ontvangt "warmte" van de platen binnenwanden en / of daken.
Dankzij dit is het mogelijk om verlaging van de binnentemperatuur van de wanden en/of daken (alternatieve manier van airconditioning) in de zomer of verhoging in de winter (een alternatieve manier van verwarming).
De warmte-absorberende variant van het sandwichpaneel  combineert de functies van absorptie- en verwarmingsvarianten dankzij de koperen leidingen van de warmtewisselaar die direct aan beide zijden onder het blad zijn aangebracht.
Drie varianten van Thexpan®-panelen zijn een alternatieve manier van airconditioning en ruimteverwarming, die de effectiviteit en besparingen garanderen.
Onze leverancier Solcraft analyseert en onderzoekt nauwgezet de behoeften van klanten en implementeert oplossingen die de investerings- en bedrijfskosten van zowel woningen, residentiële als industriële gebouwen verlagen.
Meer dan 25 jaar ervaring in de productie van composietmaterialen en eigen gepatenteerde ontwikkeling van innovatieve producten vormden de basis voor de oprichting van het Windox-duurzaam in 2004.
Meer over het bedrijf
© Copyright Windox-duurzaam Alle rechten voorbehouden
Officieel dealer voor de Benelux
Uw woning casco in korte tijd geplaatst
Energie-efficiënte constructie systemen
"Stikstofarm bouwen""H-block versus sip""H-block""Soorten panelen""Isolatie-waarden""Nieuws""Partner worden""Contact"
Partner van