Windox-duurzaam
Helder als bronwater - Clear like spring water...
Other links
Wat doet Windox-Duurzzam
Copyright © 2012 Windox-duurzaam.nl
Design by Windox-design.nl


Helofytenfilter en Duurzaamheid

"Cradle to Cradle" (C2C) is oorspronkelijk gelanceerd door Walter R. Stahel in de jaren '70 en populair geworden door William McDonough en Michael Braungart in hun boek "Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things" (2002).
Het gaat over de zoektocht naar productie-technieken die niet alleen efficiŽnt zijn maar feitelijk geen afval opleveren.
In cradle to cradle productie worden alle materialen gezien als hetzij technische, hetzij biologische voedingsstoffen.
Technische stoffen kunnen gerecycled worden, zonder verlies van kwaliteit en biologische stoffen kunnen gecomposteerd of geconsumeerd worden.
Het is duidelijk dat deze gedachte (hoewel meer nu zeer actueel) niet nieuw is. 1 van de vrijwilligers heeft sinds de 70-er jaren voornamelijk in dit segment werkzaam geweest en heeft een ruime ervaring in waterbeheer/zuivering en ook de andere segmenten van het milieu en de energie(terug)winning en nu word deze kennis omgezet in een totaal ontwerp..

Bij dit specifieke Helofytenfilter word het zuiveringssysteem ontworpen om voedingsstoffen om te zetten naar biomassa en gezien het concept van C2C / Permacultuur is het afbreken van voedingsstoffen niet wenselijk en directe recycling zeer wenselijk. (denitrificatie is niet te voorkomen maar zal niet extra gestimuleerd worden en ook defosfatering zal ook toegepast worden: beiden mineralen zullen gerecycled worden)

Bij de bouw van deze zuiveringen zal ook C2C gebouwd en zal zoveel mogelijk oud materiaal gebruikt worden om de milieubelasting van de bouw ook tot een minimum te beperken en ook het energieconcept zal minimaal worden.

Meer weten? (klik op onderstaande tabs)
Home -Stappenplan -Products -Contact -